Mijn favorieten

Taxatie

Het is onvermijdelijk bij de aan- of verkoop van iedere woning: een taxatierapport. Dat rapport is nodig voor de hypotheekverstrekker, voor de fiscus, voor de gemeente of de verzekeraar. Er hangt nogal wat af van de taxatiewaarde. Premies bijvoorbeeld, of de hoogte van de hypotheek. Des te meer reden om een doorgewinterde taxateur in de arm te nemen. 

Door het lidmaatschap bij de NVM, de registratie in het register VastgoedCert en de aansluitingen bij zowel het NWWI als de TaxateursUnie, worden de rapporten van De Kroon Makelaars door alle geldverstrekkers, notarissen, advocaten en de Belastingdienst geaccepteerd.

Wilt u een woning kopen? Dan is het belangrijk dat u weet wat de taxatiewaarde van de woning is. Geldverstrekkers vereisen namelijk een taxatie voordat zij u een hypotheek verstrekken. Steeds vaker eisen geldverstrekkers dat u een gevalideerd taxatierapport levert.

Validatie van een taxatierapport betekent dat er wordt gecontroleerd of de taxateur én het taxatierapport voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van de brancheorganisaties, het NHG en de hypotheekverstrekkers.

Een van de organisaties die de validatie van een taxatierapport verzorgt, is het NWWI. Vereist de geldverstrekker dat het taxatierapport voldoet aan de eisen van het NWWI dan moet het taxatierapport een validatie ondergaan. Een groot voordeel van de validatie is dat het taxatierapport in dat geval wordt geaccepteerd door het NHG en alle hypotheekverstrekkers. Zonder de validatie is dat in veel gevallen niet zo.

Wilt u direct een NWWI-taxatierapport aanvragen?
Dat kan door op onderstaande afbeelding te klikken.Het is uiteraard ook mogelijk om een niet-gevalideerd of een commercieel vastgoed taxatierapport op te laten stellen.

Wilt u een afspraak maken voor een taxatie van uw woning of bedrijfspand? Bel 0251-223452 of mail info@dekroonmakelaars.nl. Wij horen graag van u!